DIENSTEN

MAATWERK

Ieder dak is uniek en daarom dienen ook de veiligheidsvoorzieningen op maat gemaakt te worden.

Het creëren van dakveiligheid vergt een goede en gedegen aanpak, waarbij rekening gehouden moet worden met de wettelijke bepalingen en de regelgeving.

BetaSafe maakt gebruik van een 5*****-systeem. Verschillende factoren zijn bepalend voor het aan te brengen systeem. Dimensionering, aanwezige installatie’s en/of dakdoorbrekingen, frequentie van daktoetreding en het budget voor veiligheid, zijn bepalend voor het aan te brengen systeem.

 

SAMENWERKING

De mensen van BetaSafe werken nauw samen met de opdrachtgever in het gehele traject. Dit gaat volgens een stappenplan:

  1. Uitwisselen van informatie over de optredende veiligheidsrisico’s op het dak.
  2. Inspectie van het betreffende dak.
  3. De verzamelde informatie verwerken tot een ‘Plan van Aanpak’. Wij presenteren dit in een duidelijke rapportage.
  4. Vakkundige montage van het gekozen systeem door opgeleide eigen installateurs.
  5. De oplevering/ingebruikname wordt gedaan in combinatie met een instructie en demonstratie. Tot slot overhandigen wij een installatiecertificaat en een logboek voor inspectie en gebruik.

BetaSafe geeft seminars over het gebruik van veiligheidssystemen in het algemeen en praktijktrainingen op het dak. Deze zijn gericht op medewerkers van de gebouweigenaar, vastgoedbeheerdere en/of professionele partners.

BetaSafe heeft de expertise in huis om vanaf het ontwerp tot en met de oplevering het aanspreekpunt te zijn voor de opdrachtgever. Hierdoor zijn de lijnen korter en is er sprake van een snelle en transparante communicatie.

 

MATERIALEN
Dakveiligheid kan op meerdere manieren gecreëerd worden. Elk systeem heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en mogelijkheden.

BetaSafe hanteert het 5*****-systeem van XSPlatforms dat in 3 groepen verdeeld kunnen worden:

Hekwerk.
SONY DSCMet het plaatsen van een hekwerk is het gehele dak veilig toegankelijk zonder extra handelingen of persoonlijke beschermingsmiddelen.

De gebruiker hoeft geen kennis te hebben van valbeveiligingssystemen.

Kabeltraject.
IMG_1612Een reeks borgpunten, verbonden met een staalkabel vormt een permanent staalkabeltraject. Personen op het dak kunnen door middel van een valgordel (PBM) en een vallijn gezekerd worden aan dit staalkabeltraject en hebben voldoende bewegingsruimte om zich op het dak te verplaatsen.

Borgpunten.
IMG_1606Borgingspunten worden toegepast om 1 of meerdere personen op een beperkte plaats te zekeren. Door de toepassing van een mobiele (tijdelijke) leeflijn kan de bewegingsvrijheid worden vergroot. Borgpunten kunnen ook toegepast worden om het zgn. pendeleffect in te perken.

GARANTIE

BetaSafe garandeert een zekere en waterdichte implementatie op bestaande en nieuwe dakbedekking.
Een goed valbeveiligingssysteem is duurzaam in alle opzichten. Dat betekent: onderhoudsarm, vervaardigd uit duurzaam materiaal, aluminium en RVS. Ook zijn de toegepaste systemen dusdanig ontworpen dat de daken en dakbedekking bij installatie, inspectie en ook bij een eventuele val, niet of nauwelijks worden beschadigd.

 

INSPECTIE en KEURING

Periodieke inspectie en keuring van de aangebrachte valbeveiligingssystemen zorgt voor een blijvende zekerheid voor veilig werken op hoogte. De aangebrachte voorzieningen worden periodiek door ons geïnspecteerd, getest en gekeurd.

Nadat het systeem geïnspecteerd en gekeurd is, ontvangt de opdrachtgever een inspectieverslag met certificaat.